sunnuntai 10. helmikuuta 2013

LOFOOTIT

Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi
Kuva: Henri Sinisalmi

Kesällä 2011 matkasin Lofooteille. Minä ja Henkka sekä meidän ihana ystäväpariskunta ahtauduttiin elokuisena aamuna matkatavaroineen pieneen autoon. Starttasimme Helsingistä ja aloitimme kolmen viikon reissun. Matkalla Pohjois-Norjan saariryhmää kohti, vietimme muutaman yön Ruotsin Abiskon kansallispuistossa. Kotiin ajoimme Tukholman kautta ja kotikaupunkiin saavuttiin risteilyaluksella. 

Noh, miksi mä muistelen, niin siksi, että en ole mitään kauniimpaa nähnyt. Lofootit on huippu paikka ja haluan aina takaisin. Henkka aina sanoo, että koetaan jotain uutta ja matkataan uusiin maihin, joita ei olla nähty. Mutta mitä jos on löytänyt paikan, joka on maista omin?
Eilen olusella pohdiskeltiin ensi kesän matkamaata. Ajatuksena olisi ottaa auto alle ja lastata se samaisella seurueella. 

 Jotain kaunista ja eläväistä. Ihania maisemia ja paljon luontoa. Tai sitten kaupunkiakin. Yöt teltassa tai hostellissa, miksei taivasallakin!

Jos ei Lofootit, niin mikä? Oisko ehdotuksia? Onko sulla joku lemppari paikka, johon palaisit aina vaan uudestaan?

Ihanaa sunnuntaita! Lähdetään Ruskan kanssa tänäänkin, aina vaan, lähimetsään. Sielläkin mieli lepää.

6 kommenttia:

 1. On: siskojen ja maman sohvat on ihan ykkösiä!
  Hyvänä kakkosena tulee Thaimaa: turkoosi vesi, kuuma aurinko, ihanat ystävälliset ihmiset ja rentoutuminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Thaimaassa haluisin kyllä päästä käymään! Oon, tai siis en juuri olekkaan, käynyt missään siellä päinkään! Ehkä se olis aika :D Ja ensiksi tulen tietty sun luoksen!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Jos haluatte lähteä jonnekin automatkan päähän ja sellaiseen paikkaan, missä on lumoavia maisemia, niin suosittelen ehdottomasti Gotlantia Ruotsissa. Jo Visbyn kaupunki on viehättävä elämys, mutta kun pääsee autolla tai pyörällä kiertämään saarta (tai oikeastaan saaria), niin matkan varrelle osuu varmasti paitsi ihastuttavia pikkukirkkoa (niitä on Gotlannissa muistaakseni 100) myös henkeäsalpaavia maisemia. Gotlanti on mulle SE paikka, jonne tekee aina mieli palata uudestaan.

  Toinen paikka Ruotsissa, mikä minut on hurmannut, on ollut länsirannikon saaristo eli Göteborgin ympäristö. Siellä pääsee tietysti samalla myös tutustumaan itse Göteborgiin, tuohon Ruotsin isoista kaupungeista parhaaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiinkin viime kesänä Gotlannissa. Oltiin purjehtien liikeellä ja vierailtiin vain Visbyssä. Mietittiin silloin, että miten ihanaa olisikaan pyöräillä niissä maisemissa! Visby on niin kaunis!

   Göteborissa en olekkaan käynyt. Pitääkin tutustua sen tarjontaan netissä :) Kiitos vinkeistä, niitä tarvitaan varsinkin kun matkaisi aina samaan kohteeseen :D

   Poista
 4. Sori, kun vastailen vanhaan kirjoitukseen :) Meidän lempparipaikka on ehdottomasti Azorit. Siellä on mahtavat patikointipaikat ja lumoavat peikkomaiset maisemat. Nyt olisi tarkoitus kesällä vetästä pohjois-Norja läpi ja yksi etukäteen odotetuimmista paikoista on Lofootit. Ei ole Norjasta kokemusta, kuin etelän ja hiukan keskikohdan tuntumilta. Into on piukassa :)

  VastaaPoista