tiistai 23. huhtikuuta 2013

11 ASIAA



Sain ensimmäisen haasteeni! Kahden viikon sulattelun jälkeen päätin ottaa haasteen vastaan, enkä oikeen tiedä mikä ryhtymisessä oli niin vaikeaa. Blogini on ollut aika ympäripyöreää turinaa ja henkilökohtaisten asioiden jakaminen tuntui jännittävältä. Kiitos Kochanie-blogin Nellille haasteesta:

Tämän pienen haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, 

joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 

2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 

3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 

4. Haastetun pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.

11 ASIAA ITSESTÄNI
 
1. Olen ONNELLINEN. Ja iloinen. Kummitätini sanoi kerran, että pysyisin terveenä säilyttämällä nämä kaksi elementtiä elämässäni. Pilleripurkit on pysynyt kiinni ja kuljen näiden asioiden kanssa ehkä liiankin uskollisesti, mutta mun mielestä näin on paljon kivempi! Ehkä itsestäänselvä juttu, mutta suuri osa mua ja elämän katsomustani. Onkohan se yhdyssana, elämänkatsomus? 


2. Olen LAPSENMIELINEN. Myös hömelö, hassu, hupsu ja hullukin. Uskon, että tästä piirteestäni koituu iloa, mutta myös päänvaivaa toisille. Pölötän ajoittain lakkaamatta, laukkaan tilan ympäri kuin hevonen ja latelen siinä ohella surkeita vitsejäni. Eräs psykologi kuitenkin luennollaan kertoi, kuinka lastenaivot tulisi säilyttää läpi elämän. Niitä kuulemma tarvittaisiin sitten vanhuksena. Tähän turvaudun, lohdutellen itseäni. 

3. Mua kiehtoo PIENET IHMETELTÄVÄT ASIAT. Miten vesipisarat kulkeutuvat käsivartta pitkin ja kannattelevat itseään pienen pisaran muodossa ja mistä ne löytää kiinnipitämisen voiman, kun suurin osa massasta on jo maata kohden? Onko käsi märkä kun se on vedessä vai vasta kun se on pois vedestä? Mistä tunnistamme, että jokin on kylmää? Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen? 

4. Mulla on ISO PERHE. Valtava, uusio sellainen. Kaksi biologista siskoa, neljä biologitonta siskoa. Äiti, isi ja isäpuoli. Meillä seitsemällä siskoksella on kaikilla miehet. Viidellä siskolla on kaikilla kaksi lasta ja vähän enemmän. Koiria on kaikkiaan neljä. Yhteensä meitä on niin paljon, että yhteinen joulunvietto on vaihtunut salaisiin tapaamisiin. Näkemisestä ei toisille voi hiiskua, sillä muuten kaikki on jälleen saman katon alla, mihin ei mahdu kun muutamat ensimmäiset. 

5. ELÄN HETKESSÄ. Hyvässä ja pahassakin mielessä. Annan usein mennä, jopa pennostenkin viikonlopputansseihin tai kivaan kukkamekkoon. Murehdin sitten huomenna, tai usein en murehdi sittenkään, sillä ajattelen viisastuvani ajan myötä. 

6. Osaan paljon kaikenlaista. Teen kaikenlaista ja jätän kaiken kesken. Olen KÄRSIMÄTÖN. Ompelin hernepussit, jotka makaavat hyllyllä tyhjinä herneistä. Lankakorissa on ainakin seitsemän aloitettua pipoa ja yksi villasukka ilman kaveria. Yritän oppia keskittymään ja kuuntelemaan.


7. Vaan selätinpä kärsimättömyyteni! Ostin ukulelen! Olen aina halunnut oppia soittamaan kitaraa ja päätin lähestyä asiaa realistisesti harkiten. Ukulelessa on vähemmän kieliä. Opettelisin soittamaan sitä. Kaksi vuotta uurastusta ja soinnut soi ulkomuistista. Tässä kuussa olen oppinut myös laulamaan samalla kun soita. Jes! OLEN UKULELISTI.

8. En tunne IHMISIÄ. Niitä, joista hyötyisin pöytäkeskusteluissa. En tunne näytteliöitä, poliitikkoja, kirjailijoita. En ketään ja jos jonkun tunnen, niin lopulta sekin paljastuu luuloksi. 

9. Yksin ollessani SYÖN OSISSA. Viinirypäleen kuorin, Pandan lakun jaan suikaleihin, aaltoilevan sipsin nakerran riveittäin. Järjestän myös karkit pöydälle järjestykseen, niin että hedelmiä ja salmiakkeja on tasaisin välein. 

10. Olen hyvin MÄÄRÄTIETOINEN. Toisinaan tekemisissäni ei ehkä ole järkeä. Tiedän kuitenkin mitä teen ja kuljen sitä kohti. Olen myös organisoivaa sekä jokseenkin johtavaa tyyppiä ja näissä koitan löytää jonkinlaista kultaista keskitietä. Ajoittain huomaan puuskuttavani omien ideoitteni kanssa niin kovaa eteenpäin, että mietin tuupinkohan muiden ideoita?

11.  Henkan sanoin olen VILKAS ÄITI TERESA. Siellä ja täällä hyppimässä ja huolehtimassa onko kaikilla kaikki hyvin ja meneekö kaikki niin kuin pitikin. Näin on ja näillä mennään.



NELLAN KYSYMYKSET

1. Mika on lempi cover-biisisi? Linkita!
Olipas vaikea kysymys! En juurikaan kuuntele cover-biisejä, ainakaan kovin tietoisesti. Yksi tuli kuitenkin heti mieleen, mutta pidän alkuperäisestä enemmän. Postal Servicen Such Great Heights Iron And Winen esittämänä. Kyseinen biisi on ollu mulle merkityksellinen seitsemän vuotta sitten. Alkuperäinen puuskuttaa niin kovaa eteenpäin, että välillä on ihanaa kuunnella rauhallisempaa versiota, jolloin lyriikatkin pääsee uudella tavalla oikeuksiin. 
+Iron And Wine - Such Great Heights 
+The Postal Service - Such Great Heights 

 2. Mika oli haaveammattisi viisi vuotta sitten, ja onko se muuttunut siita sen jalkeen?
Viisi vuotta sitten valmistuin ylioppilaaksi. Haaveilin mikrobiologin ammatista, vaikkakin tutkijan pimiö kuulosti ajoittain yksinäiseltä. Unelmoin vaatesuunnittelijan ammatista myös. Ainainen haaveeni lastentarhaopettajasta oli sivussa muutaman vuoden ja löysin itseni samaisena syksynä Länsi Karjaan Kansanopiston taidelinjalta. Taiteilijan ammatista tuli unelma, kunnes ymmärsin sen täyttävän liian pienen osan tarpeistani ja lähdin seuraamaan lapsuuden unelmaa tarhatädistä. Opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta steinerpedagogiseksi lastentarhaopettajaksi ja olen mukana avaamassa ensi syksyksi uutta päiväkotia. 

 3. Mista otit viimeksi valokuvan?
Valokuvasin toissapäivänä noin kuusikymmentä kappaletta vanhoja vaatteitani, jotka laitoin nettiin myyntiin! Kuvaan itse vähän, sillä valokuvaava puoliso hoitaa sen homman kiitettävästi :)

4. Milloin esiinnyit viimeksi julkisesti ja miksi? 
Oisinkohan esiintynyt koululla? Kuinkakohan julkiseksi se määritellään. Pidin esitelmän freinet-pedagogiikasta. Tutisin ja tärisin. 

 

 5. Mika on lemppari "seasonal-herkkusi"? (siis tyyliin paasiaismunat tai joulukinkku)
 Hm. Vapun sima ja itsetehty perunasalaatti. Juhannuksen sillit ja uudet perunat!

 6. Mika on mieleenpainuvin live-keikka, jolla olet ollut?
Niitä on monia! Jos yksi pitää valita niin valitsen Kapteeni Ä-nen keikan Tavastialla joitakin vuosia sitten. Kolmetoista vuotta vanha tuttavuus loi nostalgiaa! Oli loistavaa! 

 7. Mista innostuit viimeksi?
Innostun niin monesta, ehkä liiankin. Tänään innostuin cover-biisi kysymyksen siivettämänä kuuntelemaan vanhoja merkityksellisiä biisejä. Innostuin myös Henkan t-paidassa komeilevasta pandasta, jonka ystäväni nimesi Pasiksi. Pasi saa mut iloiseksi ja innostun nähdessäni sen niin, että se saa monen monta pusua päivässä. 

8. Mista piirteesta itsessasi kuulet ihmisilta eniten kehuja? 
Onpa vaikea. En oikeen tiedä. Kuulen päivittäin olevani hassu, hölmö tai hupsu. Pöntöksikin mua välillä sanotaa. Mun nimestä saa myös kaikenlaista kivaa, kuten Pönttiina, Hömeliina. Vaan eikai noi suoranaisesti kehuja ole? 

 9. Voisitko asua maassa, jossa viimeksi kavit?
Kävin viimeeksi Tanskassa, jossa vietin kokonaiset kolme viikkoa. Eipäs, kun kävin sen jälkeen Tukholmassa. Kummassakin tosin voisin kuvitella asuvani. Jokseenkin samankaltaiset kaupungit. Lempikaupunkini.

10. Minkalaisen postikortin sait viimeksi? 
Sain rakkaalta ystävältäni terveiset pääsiäisen alla. Postikortti on piiloutunut paperiden väliin, joten tarkemmin en muista kuin kuulumiset. Sain myös taanoin ihanan rakkauden kortin - hääkutsun. 

11. Mika on lempivaatekappaleesi?
Tunika. +legginsit. Tavoitteena mahdollisimman mukava asu. Ilman polvipusseja housuissa. Tai kiristäviä kankaanosia kehoani vasten. 

 
  MUN KYSYMYKSET

 1. Jos olisit eläin, mikä olisit?
 2. Mainitse muutama elämääsi eniten vaikuttaneista henkilöistä?  
3. On vapaapäiväsi, mitä teet?
4.  Missä unelmoit viettäväsi eläkepäiväsi ja miten?
5. Mitä elämästäsi puuttuu?
6. Mitkä ovat kolme rakkainta kappaletta?
7. Huomaat, että olet kulkenut kaupungilla koko päivän paita väärinpäin, miten reagoit? 
8. Mitä arvostat toisissa ihmisissä eniten? 
9. Lempiruokasi? 
10. Mitkä tekevät kodin? 
11. Kuka olet, tiivistettynä viiteen adjektiviin?

HAASTAN SEURAAVAT BLOGIT
Uutistoimisto Anselmi 
Hahmakettu 
HANNAMARIA 
Eläkepäiviä odotellessa 
Maamolassa 
Annikki 

8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Ehkä siihen vielä tartun, kun löytyy sopivasti aikaa ja rauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni se vaati muutaman viikon sulattelua ja kaksi päivää kirjoittelua. Aikaa ja rauhaa se nimenomaan! Vastaile jos ja kun siltä tuntuu :)

   Poista
 2. Haaste henkisesti vastaanotettu...toteutusta pohdin. Kiitos!
  Tämä sinun ihana pläjäys itsestäsi kyllä kannustaa puuhaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos <3 olenkin jo vastannut tähän haasteeseen aiemmin, mutta tosi kiva että haastoit silti :)!! Ja niitä nostalgiapampuloita fillariin saa tigeristä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän semmoista epäilinkin :) Oon liittynyt lukijaksi niin myöhään, että multa on se jäänyt näkemättä! Ai Tiger, se kaupoista kaupoin <3

   Poista
 4. kiva kun tartuit haasteeseen! vaikutat ihanalta, naita oli hauska lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä oli ihan mielenkiintoista tehdä :) Piti vähän pohtia mitä sitä haluaa jakaa ja mitä sitä oikeestaan on sitten todellisuudessa. Itsekin vaikutat ihanalta ja siksipä kurkin aina sun blogiasi :)

   Poista